torstaina, toukokuuta 10

Vuosisadan huijaus: Soijarouhetäytteiset cannelonit

Liemessä-blogin canneloni-kokkailut palauttivat mieleeni nuo hauskan näköiset canneloniputket, joita kaupan pastahyllyllä olen niin monet kerrat jo ihaillut. Perinteisesti cannelonit tehdään jauhelihatäytteellä (aivan kuten lasagnekin), mutta variaatioita täytteen osalta voi tietenkin keksiä aivan samalla lailla kuin lasagnessakin. Itselleni ei jauheliha jostain syystä enää niin hirveästi maistu, joten päätin korvata sen kasvissyöjien jauhelihalla eli tummalla soijarouheella. Samalla ajattelin katsoa meneekö se läpi jauhelihana kasvisruokakammoiselle.

  • tummaa soijarouhetta n. 2 dl
  • vettä n. 1,5 dl
  • valkosipulia
  • 2 jumboherkkusientä
  • n. 1 dl valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
  • 5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • tlk tomaattimurskaa
  • suola&pippuri, oregano
  • puoli pötköä vuohenjuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • mozzarellajuustoraastetta
  • 12 kpl canneloni-putkia

Laita soijarouhe likoomaan (eli kaada vesi soijarouheen sekaan). Veden voi maustaa liemikuutiolla. Kuullota valkosipuli kuumalla pannulla ja lisää sitten pieneksi paloitellut herkkusienet. Kun herkkusienet ovat pehmenneet laske lämpöä ja lisää sitten maustettu tomaattimurska (laitan tomaattimurskan aina liian kuumalle pannulle, jonka jälkeen saa keittiön kaakelit siivota punaisista roiskeista...) ja pieneksi paloitellut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää sitten pannulle turvonnut soijarouhe ja noin kolmasosa tomaattimurskatölkistä. Mausta seos suolalla, pippurilla ja oreganolla. Lisää paloiteltu vuohenjuusto vasta juuri ennen cannelonien täyttämistä. Kastikkeeseen saattaa joutua lisäämään hieman vettä, sillä mitä mehukkaampi kastike, sitä helpompi on cannelonit täyttää ja sitä mehukkaampi lopputuloksesta tulee.

Täytä cannelonit valuttamalla teelusikasta kastiketta putken sisään. Tuki toinen pää sormella, ettei kastikkeet valu pois. Laita cannelonit sitten vaakatasoon vierekkäin uunivuokaan. Sekoita ruokakerma loppuun tomaattimurskaan ja lisää seos cannelonien päälle. Ripottele päälle lopuksi juustoraastetta. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Näillä määrillä ruokaa riittää siis kolmelle.

Lopputulos oli herkullisempi kuin olin uskaltanut kuvitellakaan. Voin ehdottomasti suositella vaikka putkien täyttäminen ennen sopivan tekniikan löytymistä voi ollakin nälkäisenä hermoja raastavaa. Ja miten sitten huijauksen kävi? Kasvisruokakammoinen siis luuli syövänsä jauhelihatäytteisiä canneloneja ja hyvin kelpasi. Soijarouheen käyttämisessä kaiken a ja o onkin sen maustaminen, sillä pelkkä soijarouhe maistuu lähinnä märältä sahapurulta. Joten kastikkeen saa maustaa reilusti. Loppuun huomautuksena, että kissaa en onnistunut kuitenkaan hämäämään ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kissoja on kyllä vaikea huijata...;) Soija on kyllä mielenkiintoinen juttu. Harmi sinänsä, että itse olen sille nykyisin allerginen, kuten kaikille muillekin herne- ja papukasveille. Minulla ei ole paljoa saumaa alkaa kokopäivätoimiseksi vegeksi. :(

Jenni kirjoitti...

Pitäisikin varmaan kokeilla joitain muitakin versioita noista cannelloneista kuin katkarapua.. Mikä tosin sekin on hyvää, ohje löytyy tuolta blogistani ;)

Aissa kirjoitti...

Katkaravut canneloneissa kuulostavat hyvältä! Täytyypä käydä kurkkimassa tuota sinun reseptiäsi Jenni!