- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- valkosipulia
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 pkt halloumijuustoa (à 250g)
- 1 tl juustokuminaa
- 1 ½ tl kuivattua minttua
- tai 3 rkl tuoretta minttua
- 1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna
- suolaa&pippuria
- mustapippuria
Kuori ja viipaloi sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Kuullota kasviksia hetki pannulla öljyssä. Lisää juustokumina ja puolet mintusta. Sekoita mausteet kasvisten joukkoon. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta sokerilla ja mustapippurilla. Anna muhia hiljaisella lämmöllä 30-60 minuuttia. Lisää loput mintusta, kuutioitu halloumi ja puolet korianterista. Anna hautua vielä noin 10 minuuttia. Mausta lisää tarvittaessa. Ripottele päälle loput korianterista.
Ohjeen löysin vanhasta Trendi-lehdestä ja edellä olevat määrät ovat siis suoraan siitä kopioitu. Tein kuitenkin oman pääni mukaan ja käytin vain yhden sipulin ja yhden paketin halloumia kahden tilalla sekä 400g tomaattimurskaa (koska se purkki sattui olemaan sen kokoinen). Maku oli eksoottinen, mutta erittäin mieluisa. Yhdestäkin paketista halloumia tuli riittävästi mielestäni ja halloumia kannattaa liottaa kylmässä vedessä hetki ennen kastikkeeseen lisäämistä, jotta enimmät suola likoisi pois.
1 kommentti:
Vitsit tätä herkkua olen hakenut joka paikasta!!! Kiitos kaunis!!! Näin lehdessä tämän ja kokeilin, sen jälkeen hukkasin lehden ja muistelin että olis ollu Kauneus ja Terveys ja etsin ja etsin...... Ihana ihminen olet!!!!
Lähetä kommentti