Lohikääryleitä varten hankittua lohta jäi (kiitos avuttomien kalan käsittelytaitojeni) sen verran yli, että pääsin kokeilemaan Limepippuri-blogista löytämääni limettilohi-ohjetta. Hassua, että täytyy lähteä merta edemmäs kalaan reseptiohjeiden haussa, sillä sama Aura Liimataisen kirja löytyy myös minun keittokirjahyllystäni :D. Mangokastikkeen tein hieman erilailla, sillä jääkaapissa oli pian hometta keräävä, avattu mangososeporkki.
Lohi:
- lohifile
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 3/4 dl limettimehua
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl oreganoa
Mangokastike:
- maustamatonta jugurttia
- mangososetta (vauvanruokaa)
- sinappia
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kääntele kalapalat marinadissa ja anna niiden maustua kylmässä muutama tunti. Laita kalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Minulla pääsi kalan nahka hieman kärähtämään, mutta muuten kala oli todella maukasta. Mangokastikkeen tein siis yksinkertaisesti sekoittamalla maustamatonta jugurttia, mangososetta ja hieman sinappia keskenään. Hieman tuoretta korianteria päälle ja nam...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti