Broileri:
- maustamattomia broilerinfileitä
- sitruunamehua
- suolaa&pippuria
- välimeren tomaatti-paprikatahnaa (Pirkka)
- pinjansiemeniä
Täytetyt paprikat:
- paprika
- välimeren tomaatti-paprikatahnaa (Pirkka)
- tomaatti
- tuoreita tai kuivattuja yrttejä
- vuohenjuustoa
- tuorejuustoa (maku oman mieltymyksen mukaan)
- juoksevaa hunajaa
Tämän ohjeen olen jo joskus viime kesänä ottanut talteen Pirkka-ruokalehdestä ja viikonloppuna lehdestä revittyjä reseptejä läpi käydessäni löysin sen uudelleen.
Nosta broilerinfileet voideltuun uunivuokaan. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä päälle tomaatti-paprikatahnaa ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet. Levitä tomaatti-paprikatahnaa ja tuorejuustoa paprikoiden sisäpuolelle. Puolita tomaatit ja täytä paprikat tomaateilla. Ripottele tomaattien päälle yrttejä. Viipaloi vuohenjuusto ja nosta viipaleet paprikoiden päälle. Valuta pinnalle hieman hunajaa. Nosta paprikat uunivuokaan. Kypsennä broilereita ja paprikoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia
Varsinkin nuo täytetyt paprikat olivat kovasti mieleeni, mutta pelkästään ihan tuollaisenaan ne eivät ole kovinkaan ruokaisia vaan sopivat erinomaisesti juuri lisukkeiksi. Näitä tulee tehtyä ihan varmasti uudelleenkin.
3 kommenttia:
Aivan ihanat sivut sinulla ja herkullisia ruokia!
Vaikuttaa herkulliselta tämä, varsinkin nuo paprikat. Nuo Pirkan välimeren tahnat ovat kyllä hyviä. Pitäisi taas itsekin ostaa. Täytyypä laittaa kokeiluun joskus.
Kiitos anonyymille lukijalle mukavista kommenteista! Kiva, että tästä blogista on muillekin kuin minulle iloa :)
Nuo valmiit maustetahnat ovat kyllä käteviä monikäyttöisyydessään ja helposti saa vaihtelua ihan perusruokiinkin.
Lähetä kommentti