keskiviikkona, toukokuuta 16

Pinaattikeitto uppomunalla

Kun nyt tuli kaivettua tuo Strömsö-kirja kirjahyllystä niin päätin toteuttaa samalla myös toisen korvamerkityn reseptin.

Pinaattikeitto:

  • 250 g lehtipinaattia
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • suolaa & pippuria

Uppomuna:

  • kananmuna
  • vettä
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 tl suolaa

Silppua lehtipinaatti karkeasti (250 g tuntuu älyttömältä määrältä, mutta niin se pinaatti vaan kutistuu olemattomiin sitä kuumennettaessa...). Paista sipulia ja pinaattia voissa kattilassa. Lisää liemi, maito ja kerma. Keitä muutama minuutti. Suurusta keitto kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla maissijauhoilla ja anna keiton kiehua hiljalleen vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto. Annoksesta riittää neljälle.

Kiehauta vesi pienessä kattilassa (vettä tarvitaan saman verran kuin normaalistikin munia keittäessä). Lisää etikka ja suola. Riko muna ensin kuppiin ja valuta siitä sitten kattilaan. Anna munan kypsyä hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 3-4 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla pois vedestä.

Uppomunien tekeminen ei ollut yhtään niin vaikeaa kuin olin kuvitellut! Itse asiassa yhtä helppoa kuin normaalisti munien keittäminen (tosin valmistin munat yksi kerrallaan). Alkuperäisessä ohjeessa pinaattikeiton ja uppomunan kanssa tarjotaan vielä viipale ilmakuivattua kinkkua. Mietimpä vaan, miten kinkun syöminen käytännössä onnistuu lusikan avulla (ellei halua tuntea koko viipaletta kerralla suuhun)...

Ei kommentteja: