Tonnikalapihvit:
- tonnikalapihvejä
- pippuri&suolaa
Guacamole:
- avocado
- 1 rkl punasipulia
- pieni tomaatti
- 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
- chilijauhetta maun mukaan
- ½ rkl tuoretta korianteria
Ensin kannattaa valmistaa guacamole. Avocadosta irroitetaan hedelmäliha ja soseutetaan se haarukalla. Punasipuli ja tomaatti hienonnetaan pieneksi ja lisätään avocadon joukkoon. Lopuksi lisätään mausteet: mehu, chili ja korianteri. Myös suolaa voi lisätä hieman.
Tämän jälkeen pannun (mielellään parila) voi laittaa kuumenemaan pienellä tilkalla öljyä ja sillä välin pyyhkäistä öljyä myös pihvien pintaan. Pihvistä saa mehukkaan jättämällä sen reilusti mediumiksi, jolloin paistoaika on noin 2 minuuttia per puoli. Kypsymistä voi tarkkailla pihvin kyljestä. Kuiva tonnikalapihvi on kuin pahvia söisi: ei maistu millekään ja kuivaa on, joten mieluummin hieman liian raaka kuin kypsä. Valmiiden pihvien päälle voi ripotella hieman suolaa&pippuria. Tonnikala ja guacamole ovat molemmat heti syötäviä ruokia, jotka eivät siedä odottelua.
Kuva on tällä kertaa kirjaimellisesti kännykkäkameralla otettu, sillä digipokkarin akku sammahti kesken kuvauksjärjestelyiden.
2 kommenttia:
Nam,
onpa herkullisen näköinen annos! Itsellä ei ole tullut vielä tuoretta tonnikalaa kokeiltua, mutta se kuulostaa ja näyttää herkulliselta!
Onnea uudelle blogille, ohjeet ja meininki vaikuttaa oikein mukavalta!
Kannattaa ihmeessä kokeilla! niin herkullista se on! Pirkka on pelastanut meidät pienituloiset ruokaholistit pakastetonnikalapihveillä :)
Kiitos rohkaisevista kommenteista! On mukava huomata, että näitä sivuja on lukenut joku muukin itseni lisäksi :)
Lähetä kommentti