sunnuntai, maaliskuuta 25

Katkarapurisotto

  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl risottoriisiä
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 ½ dl vettä
  • puolikas kasvisliemikuutio
  • paprikaa
  • tomaattia
  • reilu desi katkarapuja
  • parmesanjuustoa
  • suolaa&pippuria

Silppua sipulit ja pehmennä ne kattilassa tilkassa öljyä. Lisää riisi ja sekoita. Lisää viini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää puolet vedestä ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua hiljalleen kunnes neste on imeytynyt. Lisää loput nesteestä vähitellen ja keitä niin kauan, että riisi on pehmeää.

Pilko paprika ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Paista paprikaa ja tomaattia paistinpannulla, jotta ne pehmenevät. Lisää paprika-tomaattiseos ja katkaravut riisin sekaan ja mausta risotto parmesanjuustolla ja suolalla&pippurilla. Anna seoksen vielä hautua hieman, jotta katkaravut lämpenevät.

Risoton ehdoton kaveri on valkoviini, vaikka en viineistä niin välitäkään. Ohjeesta tulee annokset kahdelle. Isonälkäinen kaipaa luultavasti ensin jotain alkuruokaa.

Ei kommentteja: