sunnuntaina, maaliskuuta 4

Pasta carbonara

Ensimmäisen postatun reseptin kunnian saa tänään valmistettu carbonara. Aamuisen salilla hutkimisen jälkeen rupesi vatsa kurnimaan ja kroppa huutamaan kalorivajausta. Joten täytyihän se saada tasapainoon :D


Pasta carbonara

  • pastaa (kaikki pasta käy, tänään valmistin spagettia)
  • kinkkusuikaleita

  • valkosipulia
  • kananmuna

  • juustoraaste

  • parmesanjuustoa

  • mustapippuria

  • pippuri creme bonjouria

  • tuoretta basilikaa

Kiehautetaan kattilallinen vettä. Veden saavuttaessa kiehumispistettä kannattaa valmistaa "soossi". Eli kananmuna, juustoraaste, parmesan, mustapippuri ja creme sekoitetaan kulhossa.

Veden kiehuessa heitetään kattilaan valittu pasta ja ruvetaan valmistamaan kinkkuosuutta. Pannulla, pienessä tilkassa öljyä kuumennetaan ensin valkosipulia oman maun mukaan. Ennen valkosipulin palamista kannattaa joukkoon heittää kinkkusuikaleet väriä ja lämpöä keräämään.

Pastan ollessa valmis, se valutetaan ja heitetään kulhoon soossin sekaan. Sekoitetaan hyvin, jonka jälkeen paistetut kinkkusuikaleet liittyvät myös joukkoon. Kunnon sekoitus ja avot!

Jaksoin vielä hienostella ja silppusin päälle tuoretta basilikaa ja veistelin parmesanlastuja.

Tästä ensimmäisestä reseptistä voi hieman jo päätellä jotain ruuanlaittoideologiastani. Määrät eivät ole niin justiinsa, sillä jokainen tekee ruokaa oman makunsa mukaan!

Valitettavasti ruoka katosi parempiin suihin ennen kuvan ottamista, joten kuva on varastettu pirkka.fi sivuilta.

Ei kommentteja: