tiistaina, maaliskuuta 6

Kaurateeleivät

Näitä teeleipiä teen usein iltapalaksi, sillä ohjeen muistaa jo ulkoa ja herkku on hetkessä valmis. Ohje on myös helposti muunneltavissa "täytteen" osalta. Porkkanaraasteen tilalle voi laittaa lähes mitä tahansa mielikuvitus keksii. Itse olen kokeillut mm. kinkkua, pepperonia, eri juustoja ja oliivia.



  • 2 ½ dl vehnäjauhoja/ hiivaleipäjauhoja


  • 2½ dl kaurahiutaleita


  • 3 tl leivinjauhetta


  • 1½ dl porkkanaraastetta


  • 2 dl maitoa


  • 2 rkl öljyä/ juoksevaa margariinia


  • suolaa


Kaikki raaka-aineet sekoitetaan keskenään reseptin järjestyksessä ja valmistunut taikina kootaan pellille leivinpaperin päälle reilun sentin paksuiseksi levyksi/kiekoksi. Uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi ja teeleivät ovat valmiit.

Ei kommentteja: