lauantaina, maaliskuuta 17

Uunileipäjuusto

Yksi parhaimmista jälkiruuista on ehdottomasti uunileipäjuusto oikeiden lakkojen kera. Kun räntää tuiskuttaa taivaan täydeltä ja päivä vaihtuu illaksi, on mitä parhain hetki valmistaa ihanan pehmeää ja kermaista uunileipäjuustoa.


  • leipäjuustoa
  • kermaa
  • fariinisokeria
  • pakastelakkoja

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pilko leipäjuusto valmiiksi pieneksi kuutioiksi, sillä pehmennyttä juustoa on vaikea varsinkin lusikalla paloitella. Sekoita kerman joukkoon fariinisokeri ja kaada seos juustokuutioiden joukkoon uunivuokaan. Kermaseoksen määrä on makuasia, mutta minulle riittää, että kermaa on suunnilleen kuutioiden puoleenväliin asti. Laita juusto uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Annos kruunataan oikeilla lakoilla (jotka unohtuivat sulattaa hyvissä ajoin, ja lopulta oli pakkoo käyttää mikroa apuna), mutta hätätapauksessa myös lakkahillo käy.

Kovin keltaiselta näyttää lopputulos kameran linssin läpi. Todellisuudessa kermaseos oli vaalean kinuskin väristä.

Ei kommentteja: