maanantaina, maaliskuuta 19

Uunilohta pinaattikermakastikkeessa

Pinaatti on minulle uusi aluevaltaus keittiössä, sillä aikaisemmin olin syönyt pinaattia vain valmiin pinaattikeiton muodossa. Aloitin kuitenkin varovasti pakastepinaatilla, mutta ehkä muutaman kokeilukerran jälkeen rohkaistun käyttämään tuoretta pinaattia.

Monille tulee pinaatista mieleen Kippari Kalle ja isot hauikset. Lähes yhtä yleinen mielikuva on, että pinaatti sisältäisi erityisen paljon rautaa, vaikka näin ei ole. Pinaatissa on yhtä paljon rautaa kuin muissakin vihreissä vihanneksissa keskimäärin.


  • lohta noin 150g per syöjä
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • valkopippuria
  • punasipulia
  • pakastepinaattia
  • ruokakermaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mausta lohileikkeet sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sulata pinaatti ja purista siitä liika neste pois. Asettele kala uunivuokaan. Paista punasipulia ja pinaattia pannulla ja lisää lopuksi kerma. Kaada kastike vuokaan kalapalojen päälle. Kypsennä kaloja noin 20 minuuttia uunissa. Ohje on Valion sivuilta.

2 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Pinaatti on oikeasti huippuhyvää! Meilläkin on katsasteltu monia tämäntyyppisiä lohireseptejä, mutta valmiiksi asti ei ole vielä saatu.

Pinaatti on hyvää myös kinkun tai parsakaalin kanssa pastakastikkeena. Tai salaatissa lisänä (silloin tietysti tuorepinaattina). On meillä kokeilulistalla odottamassa myös Jamien pinaatti-herne-fetajuustosalaatti. Pitää tosin odotella kesään että saa tuoreita herneitä!

Aissa kirjoitti...

Pinaatti on hyvää. Tällä hetkellä elän varsinaisessa pinaattihurmoksessa, niin hauskaa on löytää uusi aluavaltaus ruualaitossa! Ehdottamasi pastakastikkeet menevät suoraan kokeilulistalle :)
Tuoreiden herneiden mainitseminen sai veden kielelle, enkä malttaisi millään odottaa kaikkia kesän herkkuja...