Ei aina sitä makaronilaatikkoa. Valion sivuilta löysin samalla periaatteella tehtävän kinkku-pinaattilaatikon ja päätin kokeilla.
- 3 ½ dl tummaa pasta
- 1 pkt pakastepinaattia
- sipulia
- valkosipulia
- 100 g kinkkusuikaleita
- aurajuustoa
- 1 muna
- 3 dl maitoa
- suolaa&pippuria
Keitä pasta lähes kypsäksi. Sulata pinaatti, hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Paista pinaatti sekä sipuli ja valkosipulisilppu. Sekoita pasta, pinaattiseos, kinkkusuikaleet ja aurajuusto uunivuokaan. Sekoita muna maitoon, mausta pippurilla ja suolalla ja kaada vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti. Laatikosta riittää noin neljään annokseen.
En ollut täysin vakuuttunut laatikon erinomaisuudesta, sillä pinaatti ja kinkkusuikaleet ovat aineksina aika mauttomia. Mietin, miksi makaronilaatikko maistuu niin hyvälle kunnes keksin: ketsuppi. Tähän ruokaan ei ketsuppi oiken sovi, mutta tämän annoksen ainoa "mauste" eli aines joka maistuu jollekin on aurajuusto. Ratkaisu on helppo: enemmän aurajuustoa ( ja ehkä vähemmän pinaattia). Ensi kerralla laatikkoon menee reilu puoli pakettia isoina paloina ehtaa aurajuustoa eikä kärjellistä säälittäviä pikku murusia.
2 kommenttia:
Laatikko näyttää hyvältä!
Pari maustamisideaa: käytä esim. Korpelan savusaunakinkkua (on todella hyvää juuri pastoissa) ja / tai lisää reilusti sitruunapippuria mausteeksi!
Meillä taidetaan ainakin kokeilla tämän sun ohjeen perusteella laatikkoa.
Kiitos vinkeistä! Käyttämäni kevyt-kinkkusuikaleet eivät todellakaan maistuneet millekään, joten mainitsemasi savusaunakinkku korvaa ne kyllä aivan välittömästi.
Lähetä kommentti