- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 dl mehua (riippuen marjasta)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 dl puolukoita
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kulhossa keskenään kaikki muut ainekset paitsi vehnäjauhot, leivinjauhe ja puolukat. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään eri kulhossa ja lisää ne muun taikinan joukkoon. Lisää lopuksi myös puolukat. Paista voidellussa piirasvuoassa 20-25 minuuttia. Herkuttelija siivilöi jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja nauttii piirakan kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Makean taikinan ja kirpeän puolukan yhdistelmä on vastustamaton!
2 kommenttia:
Erinomainen ja helppo resepti joka lähti samantien kiertoon muillekin. Eipä tarvitse enää varastoida pullaa pakkaseen kun näin helpolla saa vierastarjoittavaa pöytään. :)
Kiitos, tämä on kyllä varsin mainio resepti jota on helppo muunnella vaihtamalla "täytteitä".
Lähetä kommentti