keskiviikkona, huhtikuuta 11

Tulinen mango-broilerilasagne

Alun perin Tuulentuvassa kehitelty ja myöhemmin myös Hellapoliisin suitsuttama ohje vaikutti niin mielenkiintoiselta ja herkulliselta, että sitä oli pakko kokeilla. En kuitenkaan tyytynyt suoraan kopioimaan vaan otin osan sieltä ja osan täältä ja lisäsin lopuksi vielä jotain omaa.



  • 300 g hunajamarinoitua kanaa

  • 100 g herkkusieniä

  • kidneypapuja

  • 2oo g mango-chilifraichea

  • 1 dl ruokakermaa

  • 2 rkl mangososetta (vauvanruoka)

  • 1 rkl makeaa chilikastiketta

  • juustoraastetta

  • tummia lasselevyjä

Paista kanasuikaleet pannulla. Lisää herkkusienet ja lopuksi pavut. Lisää joukkoon fraiche, kerma, mangosose ja chilikastike. Anna kiehahtaa.

Laita uunivuokaan kerroksittain kastiketta, juustoraastetta ja lasselevyjä siten, että päällimmäiseksi jää kastiketta ja juustoraastetta.

Käräyttele 200 asteisessa uunissa n. 45 min. Annoksesta riittää neljälle.

Omistan ilmeisesti tehokkaamman uunin kuin hellapoliisi, sillä pienempikin asteluku olisi riittänyt ja juusto pääsi hieman kärähtämään. Tosin syödessä se oli hauskan rapsakkaa.


Ensimmäisestä kuvasta voi todeta, että lassestani tuli kuivempaa kuin kollegoillani. Syynä ilmeisesti se, että uunivuokani on turhan iso käyttööni, joten tällä reseptillä kerroksia lasseen tuli vain pari ja täyte jakaantui liian isolle alueelle. Ratkaisuna pienemmän vuoan hankinta tai tuplasatsin teko, mikä ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto, sillä lasagne oli älyttämän hyvää. Tätä lisää.
Hedelmäisyys oli niin kovasti minun mieleen, että ensi kerralla taidan lisätä kastikkeen joukkoon hieman ananasmurskaa...

1 kommentti:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiva kuulla, että muutkin innostuivat ohjeesta ja ruoka maistui!! Tämä oli kyllä omastakin mielestä oikeasti todella herkullista. Ajattelin myös ensikerralla kokeilla lisätä lasagneen erilaisia vihanneksia. Vesikastanjat olisivat varmasti ainakin mukavan rapsakoita ja aasiahenkisiä sattumia :).