keskiviikkona, huhtikuuta 4

Katkarapucurryn ja linssimuhennoksen risteytys

Liemessä ruokablogissa kokkailtiin tovi sitten katkarapucurrya, jonka ohje vaikutti niin herkulliselta, että sitä oli pakko kokeilla. Linssimuhennokseen viehättyneenä päätin hieman yhdistellä näitä ohjeita ja tuloksena olikin varsin herkullinen sekasoppa.




Linssit ovat erittäin hyviä proteiinin läheteitä, sillä 100 grammaa punaisia linssejä sisältää 25 grammaa proteiinia. Linssit kuuluvatkin kasvissyöjien perusraaka-aineisiin, mutta sopivat erinomaisesti tietysti myös "tavissyöjien" ruokavalioon. Käytän linssejä usein keitoissa, salaateissa ja kastikkeissa korvaamassa tai täydentämässä lihaa.

  • valkosipulia
  • sipulia
  • inkivääriä
  • tomaattimurskaa
  • punaista currya
  • soijakastiketta
  • punaisia linssejä
  • kasvisliemikuutio
  • katkarapuja
  • ruokajugurttia

Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja laita ne kypsymään kasvisliemikuutiolla terästettyyn kiehuvaan veteen. Punaiset linssit kypsyvät noin 10 minuutissa.

Kuumenna tilkka öljyä kattilan pohjalla ja lisää sipulit ja inkivääri. Anna pehmetä hiukan ja lisää tomaattimurska, curry ja soijakastike. Kiehauta ainekset keskenään ja soseuta ne sitten karkeasti tehosekoittimella. Kattila takaisin liedelle ja joukkoon sekoitetaan kypsät linssit, ruokajugurtti ja katkaravut. Lämmitä seos, mutta älä kuumenna ettei katkaravut sitkisty. Tarjoile muhennos riisin ja raidan kera.

Kokeilin myös Liemessä-bloggaajien esittelemää ideaa riisin "muotoilusta". Aivan mahtava idea! Homma vie aikaa 10 sekuntia ja tekee arjen ruokailusta melkein juhlaa. Käytännössä siis keitetty riisi painellaan lasiin tai kuppiin, jonka jälkeen se kumotaan lautaselle.

Raidan teet helposti sekoittamalla valmista raita-mausteseosta ja raastettua ja valutettua kurkkua maustamattoman jugurtin joukkoon.

Annoksen olisi kruunannut itseleivottu naan-leipä, mutta se jäi tällä kertaa nälän ollessa jo niin kiljuva. Naan-leipää paikkasi tällä kertaa pakastimesta löytyneet porkkanasämpylät.

Ei kommentteja: