lauantaina, huhtikuuta 28

Lohikääryleet ja tomaatti-kesäkurpitsatornit

Lohikääryleet:

  • kirjolohifilee
  • suolaa
  • sitruunapippuria
  • maustettua tuorejuustoa (katkarapu, tilli, ruohosipuli)
  • katkarapuja
  • tilliä
  • kuohu- tai ruokakermaa

Tomaatti-kesäkurpitsatornit:

  • kesäkurpitsaa
  • tomaattia
  • pestoa
  • parmesanjuustoraastetta

Lohikääryleiden ohje on suoraan pirkan nettisivuilta: Leikkaa kirjolohifilee vinottain ohuiksi viipaleiksi graavin kalan tapaan. Levitä viipaleet työlaudalle. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Annostele viipaleille nokare tuorejuustoa pikkulusikalla ja asettele juuston päälle katkarapuja. Jätä muutama katkarapu koristeeksi. Hienonna juuston ja katkarapujen päälle tilliä. Kääri viipaleet tiiviisti rullalle ja lado rullat laakeaan vuokaan vieri viereen. Kaada vuokaan kerma tai ruokakerma. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele hienonnetulla tillillä ja katkaravuilla.

Osaan käsitellä kalaa yhtä hyvin kuin pingviinit osaavat lentää, joten kääryleistäni tuli pikkiriikkisiä, mutta sitäkin maukkaampia. Maistuvat varmasti erinomaiselle kesällä uusien perunoiden kanssa! Näitä tulee kyllä varmasti tehtyä uudelleenkin ja harjoittelu tekee mestarin, joten kääryleistä toivottavasti tulee ensi kerralla hieman kookkaampia...

Kääryleiden seuraksi tein Keittokomerosta löytämän ohjeen mukaan pesto-parmesaani-tomaatti-kesäkurpitsoita kuten Sohvi näitä kutsuu. Nimi kertookin jo raaka-aineet ja järjestys on seuraava: pohjalle viipale kesäkurpitsaa, päälle tomaattiviipale, sen päälle pestoa ja lopuksi parmesaanijuustoraastetta. Torneja kypsennetään uunin ylätasossa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Myös nämä maistuivat paremmin kuin hyvin ja olivat sopivan raikas pari tuhdeille lohikääryleille.

Ei kommentteja: