maanantaina, huhtikuuta 16

Salmiakkikääretorttu

Viikonloppuna teki taas mieli jotain makeaa, joten leipomispuuhiin piti ryhtyä. En ole aikaisemmin yhdistäny leivonnaisiin salmiakkia, mutta nyt päätin kokeilla. Ei tällä ihan leivonnaisten Nobelia jaeta, mutta tyydytti makeanhimon...ehkä hieman turhankin hyvin.

Kääretorttupohja:

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • maustamatonta tuorejuustoa
  • vaniljakastiketta
  • turkinpippureita (tai vastaavia)

Tee täyte ensin maustumaan. Valmista vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon tuorejuustoa ja murskatut turkinpippurit.

Kääretorttupohjassa: sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos sihdin läpi vaahtoon. Sekoita vain sen verran, että jauhot sekoittuvat taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Levitä täyte levylle ja kieritä rullaksi.

Tein täytettä aivan liian paljon, joten kääretortusta tuli turhankin makeaa. Tuorejuustoa käytän ensi kerralla vähemmän sillä "maustamaton" tuorejuusto maistui salmiakin läpi. Tosin muutaman jääkaapissa olo -päivän jäljeen maut olivat tasoittuneet paremmiksi.

Ei kommentteja: