lauantaina, huhtikuuta 14

Pinaatti-vuohenjuustoraviolit

Siitä asti kun ensimmäisen kerran valmistin itse pastaa olen halunnut tehdä ravioleja. Talven vaihduttua kevääseen ja nyt jo (ilmojen puolesta) lähes kesään sain vihdoin aikaiseksi valmistaa näitä herkullisia täytettyjä pastaufoja.



Pastataikina:

  • n. 2 ½ dl durum vehnäjauhoja

  • 1 dl vettä

  • 1 tl öljyä

Täyte:

  • pinaattia

  • pötkö kuoretonta vuohenjuustoa

Ensin kannattaa valmistaa pastataikina. Tein homman kokonaan käsin eli ensin sekoitetaan neste (veden tilalla voi käyttää myös kananmunaa, mutta ne olivat minulta pässeet loppumaan) ja öljy jauhoihin. Taikinaa vaivataan niin kauan, että siitä tulee kiinteä ja tasainen pöyrylä. Taikina laitetaan vetäytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Valmista sitten täyte. Jos käytät pakastepinaattia kuten minä, sulata pallurat ja puristele niistä vesi pois. Sekoita pinaatti vuohenjuuston joukkoon tasaiseksi tahnaksi.

Kaulitse taikina ohueksi kaulimella. Paina pastalevystä pyöreitä rinkuloita esimerkiksi juomalasin avulla. Aseta täytettä rinkulan keskelle, voitele reunat vedellä ja paina päälle toinen rinkula. Painele reunoja kiinni haarukalla. Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä n. 5 minuuttia. Valuta ja nosta lautaselle.

Tein raviolien seuraksi tomaattikastiketta tomaattimurskasta, valkosipulista, mustapippurista ja oreganosta.

Taikinasta tulee kahdeksan isoa raviolia, joista riittää annokset kahdelle. Otin varman päälle ja jätin taikinan hieman paksummaksi. Silti yksi ravioleistani hajosi keittäessä. Ideana on kuitenkin tehdä taikinasta mahdollisimman ohutta, mutta ei se hassumpaa noinkaan ollut. Itse asiassa raviolit onnistuivat mielestäni erinomaisesti ja olivat varsin mainio illallinen.

2 kommenttia:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Ah, nam!!! Näyttää niin hyvältä. Ihan pakko kyllä itsekin joskus lähiaikoina kokeilla tuota tuorepastan vääntämistä!

Aissa kirjoitti...

Ei kannata pelätä tuota pastan vääntämistä itse. Ei ole ollenkaan paha homma vaikka teenkin kokonaan itse ja yleiskoneella se on aivan lasten leikkiä :)