torstaina, kesäkuuta 28

Tuliaisia Berliinistä

Juhannus ja läppärini sekoilu ovat aiheuttaneet hieman katkoa bloggailuun, mutta yritetään nyt kuitenkin jotain kirjoittaa jos tämä kone muutaman minuutin suostuisi pysymään auki...Kokkailua en ole suinkaan jättänyt, mutta kirjoittelempa nyt vaihteeksi hieman muuta ruoka-aiheista tekstiä.

Vanhempani piipahtivat pikavisiitillä Berliinissä ja tapojensa mukaisesti äitini toi minulle tuliaisiksi joitakin herkkuja.
Marsipaanimunkki on jo aikoja sitten pistelty parempiin suihin ja jääteekin on valmistuslistalla. Ihmetystä aiheuttaakin isot kukan muotoiset pastalevyt ja valmis keksitaikina. Harmikseni en puhu sanaakaan saksaa (ellei aivan perus dankeja ym. lasketa), sillä voisin kuvitella, että pastapussin etiketissä kerrottaisiin, miten näitä kauniita pastalevyjä kannattaa syödä. Keitto-ohjeen ymmärrän, mutta en kuitenkaan viitsisi näitä keitettynä ketsupin kanssa nauttia. Onko kenelläkään mitään hajua, miten pasta kannattaisi valmistaa?

Toinen kummastuksen aihe on purnukka (valmista ?) keksitaikinaa. Kolmen kuvan valmistusohjeissa valmistus sujuisi näin: 1. avaa purkin suu 2. pusrsota kekoja taikinaa pellille 3. paista uunissa. Ihmetyksenä on kuitenkin se, että purkissa oleva tavara on kuivaa, eli käytännössä jauhoista, kaurahiutaleista ja suklaapaloista koostuva seos, joten en usko, että se on ihan sellaisenaan valmista paistettavaksi, joten sama harmi kuin pastan kanssa, en ymmärrä kirjoitetuista ohjeista mitä nestettä ja kuinka paljon jauhoseokseen kannattaisi lisätä. Eli jos jollain on kokemusta vastaavanlaisesta tavarasta niin vinkkejä otetaan vastaan, ennen kuin lähden itse kokeilemaan.

4 kommenttia:

Ville kirjoitti...

Jos laitat kuvat isompina, tekstistä voi saada jotain selvääkin :)

Aissa kirjoitti...

Juu tarkoituksena oli, että kuvat saisi klikkaamalla suuremmaksi... täytyy vielä hieman säätää :)

Ville kirjoitti...

Tässä vapaat suomennokset

Ensimmäinen kuva:
Keittoaika 4-5 minuuttia
valmistus: pieniä annoksia keitetään vedessä al denteksi yhdellä ruokalusikalla öljyä.
nostellaan yksitellen kylmään veteen ja jatketaan valmistusta heti eteenpäin. ei jätetä seisomaan.

vinkkejä, voi käyttää mm koristeena (tässä vielä jotain lätinää miten kamat voi täyttää jne koristella)

Toinen kuva:
uuni lämmitetään 190 asteeseen ylä/ala lämmöllä purkki sekoitetaan hyvin, käännellään vaaka-asennossa

avataan purkki, laitetaan kerrallaan n 1 tl sekoitusta leivinpaperilla varustetulle pellille. pidetään riittävä etäisyys kekojen välillä. lusikalla painetaan keot aavistuksen litteiksi.

keksejä paistetaan 3-5 min, riippuen uunista tai kunnes jauho sulaa ja saa väriä. annetaan jäähtyä ja irrotellaan vielä lämpöisenä leivinpaperilta.

keksit kannattaa syödä heti. jos koko sekoitusta ei käytetä heti, korkki kiinni. kannattaa kuitenkin käyttää suht nobaa loppuun.

Tämä jälkimmäinen kuulostaa mielenkiintoiselta. onko taikina siis todella valmista, eli myöskään vettä ei pidä lisätä?

Aissa kirjoitti...

Kiitos käännöksistä! Täytyypä kehitellä vaikka joku kesäinen pastasalaatti noista suurista kukkapastoista.
Keksejä en ole uskaltanut vielä kokeilla, mutta täytyy niitäkin tässä kokeilla vaikka pienemmällä erällä ensin ja katsoa sitten mikä on lopputulos