torstaina, kesäkuuta 14

Oliivi-jauhelihapihvit


  • 200g jauhelihaa
  • 200g tummaa soijarouhetta (2 dl kuivaa rouhetta+ reilu desi vettä)
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 kananmuna
  • sipulikeittoaineksia
  • 1 ruukku rucolaa
  • n. 15 oliivia
  • suolaa & pippuria

Laita kuivan soijarouheen joukkoon vesi ja anna turpoa. Laita myös korppujauhot turpoamaan veteen. Hienonna rucola ja oliivit. Lisää korppujauhojen sekaan jauheliha, soijarouhe, rucola, oliivit, kananmuna, sipulikeittoaineksia ja suolaa&pippuria. Paista pihvit grillissä tai uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ohjeella saat neljä annosta.

Tein pihvit uunissa joten ne näyttävät melko vaisun värisiltä. Maku oli kuitenkin kohdallaan (erittäin oliivinen) ja ihmeellinen aines (jauhelihapihveihin) rucolakin sopi mainiosti. (Takana näkyvät kasvikset ovat parmesan-vihanneksia). Tällä reseptillä meinaan kokeilla myös pikkuisten snack-lihapullien tekoa.

Ei kommentteja: