maanantaina, kesäkuuta 11

Glaseerattuja tiikerikatkarapuja ja mango-perunanyytti



Katkaravut:

  • kuorittuja tiikerikatkarapuja (Pirkan pakaste)
  • öljyä
  • limemehua
  • worcestershirekastiketta
  • juoksevaa hunajaa
  • soijakastiketta

Mango-perunanyytit:

  • uusia perunoita
  • kypsä mango
  • mozzarellajuustoa
  • makeaa chilikastiketta

Sulata kuoritut jättikatkaravut kylmässä vedessä. Poista musta suoli sulaneista ravuista. Tee marinadi öljystä ja limemehusta, sekoita ravut marinadin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa.

Keitä pestyt uudet perunat kypsiksi. Paloittele kypsä mango ja sekoita mango, paloitellut perunat ja makeaa chilikastiketta keskenään ja laita seos maustumaan jääkaappiin.

Tee katkarapujen glaze sekoittamalla limemehua, worcestershirekastiketta, hunajaa ja soijakastiketta keskenään.

Kuumenna grilli. Tee vahvasta foliosta nyyttejä joihin tulee mango-peruna -seosta ja paloiteltua mozzarellaa. Sulje nyytit hyvin ja laita grilliin. Kuumenna nyyttejä noin 15 minuuttia kunnes juusto on sulanut. Pujota marinoidut katkaravut varrastikkuihin ja kypsennä vartaita noin 5 minuttia per puoli kunnes liha ei ole enää läpikuultavaa. Sivele vartaille aivan kypsentämisen loppuvaiheessa glazeeta, jolloin se jättää lihaan parhaan maun.

Ei kommentteja: