lauantaina, toukokuuta 26

Parmesan-vihannekset ja lohinyytit

Köyhissä ritareissa kokkailtiin parmesan-vihanneksia jokin tovi sitten ja pakkohan sitä oli päästä itsekin maistelemaan. Lisukkeena tarjottiin lohi-perunanyyttejä :)






  • 1 kukkakaali

  • 1 parsakaali

  • 3 porkkanaa

  • 1 kesäkurpitsa

  • (1 sitruuna)

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 3 rkl raastettua parmesania

  • 1 puntti basilikaa

  • suolaa&pippuria


Ohje on siis suoraan täältä. Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Keitä hyvin suolatussa vedessä kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta niissä on vielä hyvä purutuntuma. Valuta hyvin ja mausta kuumana oliiviöljyllä, basilikan lehdillä, parmesanilla ja mustapippurilla. Porkkanat ja kukkakaali kannattaa laittaa ensimmäisenä kypsymään, sillä ne ottavat noin 10 minuuttia. Loput kasvikset sitten noin viiden minuutin kuluttua perään, jonka jälkeen vielä noin 5 minuuttia keittämistä. Kaikkein paras olisi tietenkin kypsyttää kasvikset höyryttämällä, jolloin kaikki vitamiinit pysyisivät mukana.


  • lohisuikaleita
  • peruna-purjo-sekoitusta
  • aurajuustoa
  • pippuria&suolaa

Kaikessa yksinkertaisuudessaan ohje menee näin. Ota reilun kokoinen pala paksusta foliosta tai laita ohutta kaksi kerrosta päällekkäin. Lado päälle lohisuikaleita ja perunapurjosekoitusta, mausta suolalla ja pippurilla ja lopuksi päälle vielä aurajuustomuruja. Näperrä folio kauniiksi nyytiksi ja kypsennä grillissä noin 15 minuuttia (tai noin 200 asteisessa uunissa).

Ei kommentteja: