perjantaina, tammikuuta 18

Piparipaneroitua briejuustoa, mustikkakastiketta ja kermavaahtoa

Valohoito on suoritettu ja pimeydessä ja ankeudessa (ainakin täällä etelä-Suomessa) taivaltaminen jatkuu. Nyt on juuri sopiva hetki palata vielä hetkeksi joulun aikaan ennen kuin uusi vuosi ja uudet tuulet vievät kokonaan mennessään.

Tämä Polkkapossun voittoisa resepti pääsi kokeiluun myös täällä ja olihan se niin hyvää ettei sanotuksi saa... Ainoa mokani oli kärsimättömyyteni juustopalojen paistamisessa ja lopputuloksena piparipanerointini ei ollut lähelläkään kärähtämistä. Uusi yritys ensi jouluna, mutta täytyy vielä sanoa, että mustikkakastike vei viimeistään kielen mennessään.



  • briejuustoa
  • vehnäjauhoja
  • kananmuna
  • pipareita
  • rypsiöljyä

Kastike:

  • 1 dl mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vettä

kermavaahtoa

Leikkaa juusto annospaloiksi. Ota kolme lautasta ja laita yhdelle vehnäjauhoja, toiselle kananmuna (josta rakenne rikottu) ja kolmannelle pieneksi murustettua piparkakkua. Kierittele juustopalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja viimeiseksi pipareissa.

Kaada kattilaan rypsiöljyä niin, että pohja peittyy kunnolla. Lämmitä öljy kuumaksi ja paista palat pikaisesti siinä varovasti niitä kääntäen.

Mittaa kastikeaineet kattilaan, kiehauta ja poraa sauvasekoittimella. Tarjoa siten, että kastike on kylmää, briejuusto lämmintä ja kermavaahtoa on paljon.

2 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Jesse Kristian varjele! Ja minä harvemmin juttelen jumalille.. mä juuri mietein, mitä teen viimeisillä pipareilla. Nyt tiedän, kiitos sinun ja polkkapossun.

Aissa kirjoitti...

Eipä kestä! on aina mukava jakaa herkuttelun iloja muillekin!