Pastataikina:
- 3 ½ dl durumvehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 2 munaa
- 3 keltuaista
- 2 tl oliiviöljyä
Täyte:
- 2 maissintähkää (n. 2 dl pakastemaissia)
- 1 rkl voita
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa ja pippuria
- 1 salottisipuli
- 500 g kuorittuja jokirapuja (jokiravun pyrstöjä)
Sitruuna-voikastike:
- 200 g tuoretta pinaattia
- 100 g voita
- 1 sitruunan mehu
- ½ dl valkoviiniä
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
Aloita taikinasta: sekoita kaikki ainekset keskenään kunnes tuloksena on ryynimäinen koostumus. Ota taikina työpöydälle ja vaivaa noin 10 minuutin ajan kimmoisaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan.
Täyte: Alkuperäisessä ohjeessa maissintähkät sivellään voilla, murskatulla valkosipulilla ja maustetaan suolalla ja pippurilla ja kypsennetään uunissa 200 asteessa 50 minuuttia ja sitten leikataan jyvät irti. Itse oikaisin ja kuullotin pakastemaissia voissa ja valkosipulissa kattilassa ja maustoin suolalla ja pippurilla. Tämän jälkeen jyvät ajetaan tahnaksi tehosekoittimella. Sipuli kuullotetaan voissa ja lisätään hieman hienonnettujen rapujen kanssa maissitahnaan.
Raviolit: Kaulitse tai aja pastakoneella taikinasta kaksi ohutta levyä. Nosta täytettä pieninä nokareina toiselle levylle tasaisin välein. Aseta toinen levy päälle ja painele taikinat toisiinsa kiinni. Leikkaa raviolit irti toisistaan. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia (itselläni pasta oli ehkä sen verran paksumpaa, että olisi vaatinut ehkä hetken pidemmän keittoajan)
Kastike: Poista pinaateista varret ja hienonna hieman, ryöppää sitten nopeasti kiehuvassa vedessä. Sulata voi pannulla ja lisää kastikkeen muut aineet. Sekoita pinaatti kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Tarjoile raviolit kastikkeen ja parmesaanilastujen kera.
Tällä ohjeella tulee neljä annosta, itse tein puolikkailla määrillä. Ainoa, mitä ihmettelin on rapujen määrä, itse käytin noin neljänneksen ohjeesta annestusta määrästä ja hyvä tuli...
Vielä tiedotusluontoista asiaa: Lähden kahdeksi viikoksi lataamaan pattereitani aurinkoon, opettelemaan capoeiraa ja surffausta, sekä nauttimaan caipirinhoista, joten myös blogi on tämän ajan lomalla ja toivottelenkin kaikille Onnekasta ja nautinnollista Uutta Vuotta!
3 kommenttia:
Hyvää matkaa. Kuulostaa aivan ihanalta!
Onpas tullut taas kaikkia ihania reseptejä sinulta, nam. On tullut vähän laistettua bloggailusta. Kunpa tänä vuonna olisi enemmän aikaa kierrellä muiden blogeja päivittää siinä sivussa omaakin.
Mukavaa reissua ja hyvää alkanutta vuotta!!
T. Aurinkotuuli
Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinne Aurinkotuulenkin keittiöön! Laiskuus iskee ajoittain täälläkin, mutta jotenki sitä on saanut vielä ryhdistäydyttyä ja pysyttyä suht koht tasaisessa (joskin harvassa)bloggaustahdissa.
Lähetä kommentti