keskiviikkona, elokuuta 15

Ruis Skagen

Päätimpä tehdä perinteisen Toast Skagenin pikkuriikkisen kevyemmällä ohjeistuksella. Ruisleipä sopi mielestäni pohjaksi melkeinpä jopa paremmin kuin perinteinen paahtoleipä. No makuasioista ei voi kiistellä (tosin mistäs muusta sitten kiisteltäisiin...). Ohjeistusta tähän otin Helsingin Sanomien Kesäkeittiö-lehdykästä.

  • katkarapuja
  • keitetty kananmuna
  • kermaviiliä
  • ruohosipulia
  • valkopippuria
  • mätiä
  • ruisleipää
  • lehtisalaattia

Sulata pakastekatkaravut kylmässä vedessä. Hienonna ruohosipuli. Hienonna muna haarukalla karkeasti ja sekoita munan kanssa samassa kulhossa sulatetut katkaravut, ruohosipuli, kermaviiliä, pippuria ja mäti. Ruisleivän voi paahtaa jos siitä haluaa rapean. Kokoa täyte ruisleivän ja lehtisalaatin päälle.


1 kommentti:

oliivia kirjoitti...

Herkullisen näköinen skagen! Ja ruis sopii varmaan mainiosti pohjaksi!

Kysyit oliivinkivien poistovinkkejä, kerron tännekin:

Itse sain juuri kalamata-oliiveista kivet kätevästi pois näin:
aseta oliivi pystyyn, mieluiten se terävä pää ylöspäin. Ota peukalolla, etu- ja keskisormella kiinni oliivin yläpäästä ja paina (aluksi varovasti, ettet saa terävää kiveä sormeesi -sopivan voiman oppii kyllä nopeasti) alaspäin. Kivi sujahtaa ulos ja oliiviin jää vain pitkittäisviilto. Blogissamme 9.8.07 postauksessa on kuva oliiveista joissa olen käyttänyt tätä kikkaa: aika nätteinä ovat säilyneet vaikka on pannulla paisteltu!