keskiviikkona, elokuuta 8

Brie-kasvispasta

Idean tähän pastaan sain Pirkan sivuilta (jossa on muuten kätevä ruokahaku). Hieman muokattuna tuloksena oli pasta, joka kipusi heti "parhaimmat pastat top 5" listalleni.

  • tummaa pastaa
  • kesäkurpitsaa
  • tomaattia
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • herkkusieniä
  • limemehua
  • hunajaa
  • suolaa ja pippuria
  • briejuustoa
  • pinjansiemeniä

Laita vesi kiehumaan ja pilko sillä aikaa kasvikset (kurpitsa, tomaatit ja herkkusienet). Paahda ensin pinjansiemenet pannulla kullanruskeiksi ja siirrä ne tämän jälkeen pois pannulta. Laita pasta kypsentymään ja tee sillä aikaa kasvishöystö.

Kypsennä pannulla tilkassa öljyä kasvikset. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää joukkoon limemehua, hunajaa, suolaa ja pippuria. Lisää kasvisten joukkoon vielä hieman pastan keitinlientä ja anna hautua. Kuutioi brie-juusto ja sekoita juusto ja siemenet kasvisten joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Kasviksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään, mutta olennaisimmat osat tässä pastassa ovat aurinkokuivattu tomaatti, pinjansiemenet ja brie-juusto.

1 kommentti:

oliivia kirjoitti...

Kyllä kiitos, herkulliselta näyttää! Ja mikä tahansa mihin saan luvalla ujuttaa brie - tai mitä tahansa homejuustoa, kyllä kelpaa!