keskiviikkona, lokakuuta 24

Sitruunainen lohi pestopastalla

Tämän valtavan herkullisen reseptin löysin Keittokomerosta ja resepti on alunperin Maku-lehdestä. Tästä tuli kyllä yksi suosikkini lohiruuista, sillä tässä reseptissä sitruuna (tai lime!) ei ole kovin voimakas vaan sitäkin pehmeämpi lohen kanssa viettelevä maku. Kannattaa kokeilla!

Ja jos joku ihmettelee harvinaisen tiheää postaustahtiani tällä viikolla, johtuu se ainoastaan siitä seikasta, että on tenttiviikko! Mikä tahansa on parempaa tekemistä kuin tilastotieteen tenttiin pänttääminen... Tämän todistaa myös puhtauttaan kiiltelevä kotini... :D



  • n. 200 g nahallista lohifilepalaa per syöjä
  • 1 sitruuna
  • pippuria
  • sokeria
  • merisuolaa
  • voita ja öljyä paistamiseen

Tee lohen nahan alle veitsellä sivuttaisviiltoja niin, että kalaan muodostuu tasku. Pese ja raasta sitruunan kuori. Täytä taskut sitruunan kuorella. Ripota lohen pintaan mustapippuria ja sokeria. Painele lopuksi suola kalan pintaan.

Kuumenna pannulla öljy ja voi. Nosta kalapalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kääntämättä n. 10 min. Toinen vaihtoehto, jota Sohvikin oli ilmeisesti kokeillut on paistaa kala ensin nopeasti pannulla ja jatkaa kypsentämistä uunissa n. 200 asteessa 15 min.

Tarjoile kala pestolla maustetun pastan kera.

1 kommentti:

Tusla kirjoitti...

Jopa silittäminen ja ikkunanpesu voittaa tilastotieteen...