Ja jos joku ihmettelee harvinaisen tiheää postaustahtiani tällä viikolla, johtuu se ainoastaan siitä seikasta, että on tenttiviikko! Mikä tahansa on parempaa tekemistä kuin tilastotieteen tenttiin pänttääminen... Tämän todistaa myös puhtauttaan kiiltelevä kotini... :D
- n. 200 g nahallista lohifilepalaa per syöjä
- 1 sitruuna
- pippuria
- sokeria
- merisuolaa
- voita ja öljyä paistamiseen
Tee lohen nahan alle veitsellä sivuttaisviiltoja niin, että kalaan muodostuu tasku. Pese ja raasta sitruunan kuori. Täytä taskut sitruunan kuorella. Ripota lohen pintaan mustapippuria ja sokeria. Painele lopuksi suola kalan pintaan.
Kuumenna pannulla öljy ja voi. Nosta kalapalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kääntämättä n. 10 min. Toinen vaihtoehto, jota Sohvikin oli ilmeisesti kokeillut on paistaa kala ensin nopeasti pannulla ja jatkaa kypsentämistä uunissa n. 200 asteessa 15 min.
Tarjoile kala pestolla maustetun pastan kera.
1 kommentti:
Jopa silittäminen ja ikkunanpesu voittaa tilastotieteen...
Lähetä kommentti