keskiviikkona, lokakuuta 3

Quesadillat

Nämä ovat mainiota ilta-/välipalaa kokkaajalle kenellä löytyy pakastimesta tortillalättyjä ja juustoraastetta, kuivatavarakaapista tonnikalapurkkeja ja jääkaapista tomaattipyretuubi. Tällä varustuksella mennään usein täällä keittiössä, herkullinen vaihtoehto löytyy myös Puolen voikilon keittiöstä jos kaapeista löytyy enemmänkin aineksia. Tällä kertaa jääkaapin homelaboratorion puolelle oli menossa myös kinkkusuikaleita, jotka pelastettiin myös lättyjen väliin.


  • tortillalättyjä
  • tomaattipyrettä
  • tonnikalaa/kinkkusuikaleita
  • juustoraastetta
Levitä tomaattipyrettä kahdelle tortillalätylle. Levitä tämän jälkeen lätylle ensin kerros juustoa ja sitten kerros täytteitä. Levitä täytteiden päälle vielä kerros juustoa ja toinen lätty kanneksi. Paista kuumalla ja kuivalla paistinpannulla muutama minuutti per puoli kunnes lätyt ovat kauniin rapeita.
Juusto on avainasemassa quesadilloja tehtäessä, joten sen kanssa ei kannata säästellä. Juustoksi käy melkein mikä tahansa hyvin sulava juusto esim. mozzarella ja cheddar (myös vuohenjuustoversio on täällä kokeilulistalla). Täytteiden määrän kanssa kannattaa olla hieman maltillisempi ja korvata määrää laadulla, sillä lätyn käsitteleminen paksun täytekerroksen kanssa saattaa olla hankalaa.

Ei kommentteja: