Tämä ohje on Koyhien ritareiden
jälkiruokakilpailuresepti (ompas pitkä sana...). On muuten tosi kiva ohje: suht nopea tehdä ja ainekset löytyvät aina kaapista. Tätä ei ole myöskään rasvalla pilattu, mikä ilahduttaa myös etelän matkaa varten laihduttajaa/kiinteyttäjääkin :D Reseptiä saa myös helposti muunneltua vaihtelemalla sen kanssa tarjottavia hedelmiä ja marjoja. Seuraavaksi taidan kokeilla lisätä munaseokseen hieman kanelia ja tarjota munakkaan pannulla paistettujen omenarinkuloiden kera!
4 munaa
2 tl sokeria
2 tl kardemummaa
4 rkl maitoa
2 tl voita
Keltuaiset, sokeri, kardemumma ja maito vatkataan. Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja lisätään varovasti sekoittaen keltuaisvaahtoon. Seos paistetaan voissa pannulla. Kun munakas on kauniin kullanruskea alapuolelta, se on valmis. Annoksesta riittää neljälle
Tarjoa munakas tuoreiden marjojen tai hedelmien ja hunajan tai tomusokerin kanssa.
3 kommenttia:
Oi että, hyvä idea tämä. Itse olen laitellut joskus samantapaista siten, että kokonaisten munien sijaan käytin pelkkiä valkuaisia ja lisäsin raejuustoa. Pilkoin joukkoon banaanin ja kypsensin uunissa, todella hyvää. Kuten varmasti tämäkin :-P
Ylimuuli, tuo sinun reseptisi kuulostaa todella hyvältä! Voisitko vielä kertoa siihen tarkemman ohjeistuksen?
No tää on kyllä vähän tällanen yliterve resepti, mutta itte tykkään kovin:
400g raikkua, 2 munaa, 4 valkuaista, sokeria tai makeutusainetta, kanelia, suuri (Reilu) banaani. Sauvasekoittimella kaik paitsi banaani sekaisin, makeuta itsellesi sopivaksi. Kaada seos voideltuun vuokaan (esim. piirakka-) ja viipaloi banaani. Asettele viipaleet seokseen ja painele ne sen "alle". Paista 200 astetta ja n. 20min. Anna jäähtyä ja tuunaa esim. hunajalla ja mantelirouheella, ilmankin menee. Reseptin alkulähde Hermiksen "Omenapiirakka" (http://hermis.wordpress.com/hermeliinin-herkut/vali-ilta-jalkipala/omenapiirakka/).
Toivottavasti maistuu! :-)
Lähetä kommentti