maanantaina, huhtikuuta 23

Bataattilaatikko



  • bataatti

  • tomaattia

  • mozzarellajuustoa

  • kasvislientä

  • basilikaa

  • suolaa

Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Viipaloi myös tomaatit ja mozzarella. Asettele viipaleita vuoronperään pystyyn uunivuokaan. Sekoita kasvislimeen silputtu basilika ja kaada liemi vuokaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja öljyä. Kypsennä 40-60 minuuttia, riippuen bataatti-viipaleiden koosta, 200 asteisessa uunissa.

Kuten kuvasta näkyy, aika vetinen oli lopputulos, joten kasvislientä ei hirveästi tarvita (laitoin 2 dl eli varmasti vajaa desi voisi olla parempi) sillä tomaatitkin luovuttavat melkoisesti nestettä.

Laatikko oli hyvää sellaisenaan syötävänä, mutta toimii myös lisukkeena esim. kanalle ja kalalle.

2 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Heips,
herkullisen näköinen ja kuuloinen ruoka! Uudet kasvisreseptit on aina tervetulleita -saa vaihtelua ruokavalioon. Tätä pitääkin kokeilla piakkoin, kuulostaa aika helppotekoiseltakin.

Aissa kirjoitti...

Juu kannattaa kokeilla! Tuon kasvisliemen kanssa pitää tosin olla vaan varovainen, ettei käy niinkuin minulla ja saa aikaiseksi bataattikeittoa...