sunnuntaina, huhtikuuta 22

Banaanileipä

Pastanjauhajatkin kokkailivat banaanileipää viime kuussa, mutta tämä Kotivinkistä bongattu resepti on hiukkasen kevyempi versio mm. iltapalaksi soveltuvasta herkusta.


  • 3 banaania
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl piimää

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kauraleseet. Lisää sen jälkeen fariinisokeri (tai tavallinen sokeri, jos olet onnistunut kuivattamaan fariinisokerisi kuten minä), kananmuna, piimä (tai maustamaton jugurtti) ja mössätyt banaanit. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen, vuokaan. Paista leipää noin 50 minuuttia 175 asteessa.

Tarjoa leivän kanssa aurajuustolevitettä (aurajuustoa ja kermaviiliä/maustamatonta jugurttia sekoitetaan keskenään) ja hedelmiä mm. päärynää, omenaa tai melonia.

Jos et omista suorakaiteen muotoista uunivuokaa etkä halua sellaiseen sijoittaa, tee kuten minä. Kaupasta löytyy suorakaiteen muotoisia kertakäyttöisiä paperi- tai foliovuokia, jotka toimivat aivan mainiosti tähän käyttöön. Hintaa muutaman kappaleen paketilla on pari euroa.
Leipä oli todellä hyvää ja aurajuustolevite kruunasi herkun, vaikka leipää voisi syödä aivan hyvin sellaisenaankin. Sopii vaikka kahvipöytään perinteisen kuivakakun sijaan.

Ei kommentteja: