maanantaina, huhtikuuta 2

Enchilladat

Huh huh kiirettä pitää.., niimpä viikonloppu meni aika pitkälle tähteitä syödessä eikä postaamisen arvoisia reseptejä tullut kokeiltua. Nyt kuitenkin oli aikaa taas kokkailla ja tein pitkästä aikaa yhtä lempiruuistani. Tällä kertaa enchilladoista tuli täysin kasvissisältöisiä, mutta jauheliha tai kana- tai lihasuikaleet sopisivat vallan mainiosti täyttämään näitä herkkukääröjä.



  • tortillalättyjä

  • paprikaa

  • kesäkurpitsaa

  • sipulia

  • ruskeita papuja

  • maissia

  • tomaattimurskaa tai salsaa

  • juustokastiketta

Pilko paprika, kesäkurpitsa ja sipuli pitkiksi suikaleiksi ja laita pannu kuumenemaan. Kypsentele ensin paprika ja sipulit ja lisää sitten joukkoon kesäkurpitsa. Lisää lopuksi myös pavut, maissi ja tomaattimurska. Jos käytät tomaattimurskaa salsan sijasta, mausta muhennos hyvin chilillä tai jalopenoilla. Jätä kasvikset pannulle hautumaan juustokastikkeen valmistuksen ajaksi.

Juustokastikkeen voi tehdä sekoittamalla valmiin juustodipin joukkoon muutaman desin maitoa ja lämmittämällä seosta tai valmistamalla sen juustodippijauheesta jota löytyy muun muassa Old El Paso merkiltä.


Kääri täytettä tortillalättyjen sisään ja laita kääröt uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kaada kääröjen päälle lopuksi juustokastike ja kuorruta uunissa 225 asteessa reilu 10 minuuttia. Koristele enchilladat jalopenoviipaleilla (jos muistat ostaa niitä kaupasta). Tarjoile enchilladat salaatin, salsan ja esim. mastamattoman jugurtin kera.

Ei kommentteja: