maanantaina, lokakuuta 22

Ruokaisa tomaattikeitto

Idean tähän keittoon sain uudesta Kevyt Kokki -lehdestä, jonka reseptejä myös myös muissa blogeissa on testattu. Myös täällä keittiössä kokeiluun ensimmäisenä pääsi kolmen tomaatin soppa -alkuperäisnimellä kulkenut resepti. Koska oma kauha piti tietenkin myös soppaan sekoittaa, on lopputulos hieman erilainen alkuperäisestä.



  • muutama aurinkokuivattu tomaatti
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • puolitoista tölkkiä vettä
  • 1 sipuli
  • ½ dl punaisia linssejä
  • kasvisliemikuutio
  • pippuria
  • pari tippaa tabascoa
  • fetajuustoa

Silppua sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuulota sipulit. Lisää myös aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita joukkoon tomaattimurska, vettä ja huuhdotut linssit. Mausta liemikuutiolla, pippurilla ja tabascolla. Anna kiehua pienellä lämmöllä vähintään puoli tuntia. Lisää tarvittaessa lisää vettä.

Kun keitto on kiehunut, soseuta se varovasti sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Tässä vaihessa saattaa olla hyvä vielä lisätä hieman vettä jos keitto vaikuttaa turhan tuhdilta. Keitosta ei tarvitse tulla aivan tasaista vaan mukavia sattumia saa jäädä. Tarjoiltaessa keittoa lisää annoksiin myös feta- tai mozzarellajuustokuutioita. Tällä reseptillä keittoa riittää kahteen reiluun tai neljään alkukeiton kokoiseen annokseen. Fetajuustoista hyvä hinta-laatusuhteeltaan on mm. Lidlin semmoinen sininen kahden paketin kokonaisuus.

Ei kommentteja: