torstaina, lokakuuta 18

Dajm-jäätelöä suklaakastikkeella

Tämä on äärimmäisen helppo ja tuhdin makea jälkkäri, jolla osallistun tämän kuun ruokahaasteeseen. Reseptin tarjosi samainen Cosmopolitan-lehti, josta löysin reseptin myös viime kuun ruokahaasteeseen.

  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 100 g Dajm-suklaata
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • Dajmia koristeluun

Kastike:

  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl kermaa

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Paloittele suklaa ja pähkinät pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Kaada seos kelmulla päälystettyihin annoskulhoihin ja laita pakkaseen noin neljäksi tunniksi.

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset kattilassa. Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia kunnes kastike sakenee.

Kumoa jäätyneet jäätelöt ja tarjoile kastikkeen ja Dajm-rouheen kanssa.

Ei kommentteja: