sunnuntaina, tammikuuta 27

Syrnikit eli rahkaletut

Jossain muussakin ruokablogissa tehtiin näitä lettuja muistaakseni tovi sitten, mutta itse tein letut Pirkka-lehdestä repäistyn ohjeen perusteella. Lopputulos oli oikein makoisa ja mukavaa vaihtelua perusletuille. Kuvasta ei oikein kunnolla näe, kuinka mehukkaan pulleita letuista tuli paksumman taikinan ansiosta.

  • 1 prk (250g) rahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • paistamiseen voita ja öljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna turvota noin 10 min. Kuumenna rasvaa pannulla ja annostele taikinaa noin ½ dl per lettu (isolle paistinpannulle mahtuu kolme lettua samaan aikaan paistumaan). Paista paksuhkot letut miedolla lämmöllä molemmin puolin.

Tarjoa esim. hillon tai siirapin kanssa.


Ei kommentteja: