maanantaina, kesäkuuta 4

Jauhelihapannupizza

Pohja:

  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 3 rkl öljyä

Täyte:

  • 200 g jauhelihaa
  • 200 g tummaa soijarouhetta (2 dl kuivaa rouhetta+ reilu desi vettä)
  • herkkusieniä
  • sipuli
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • pepperonia
  • kuivattua basilikaa ja kuivattua oreganoa
  • suolaa&pippuria
  • (jalopenoa)
  • mozzarellajuustoraastetta
  • pohjaan yrttimaustettua tomaattimurskaa

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva puoleen jauhoista ja sekoita jauhot nesteeseen. Alusta loput jauhot taikinaan ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Turvota kuiva soijarouhe vedessä. Viipaloi ja paloittele herkkusienet, sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja pepperoniviipaleet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä ensin sipulit ja herkkusienet. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon turvonnut soijarouhe, aurinkokuivatut tomaatit, pepperoni (ja jalopenoviipaleet). Mausta hyvin kuivatuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla, sekä tilkalla tomaattimurskaa. Täytteeseen voi myös sekoittaa hieman juustoraastetta.

Kauli taikina ympyräksi, jonka halkaisija on noin 30 cm. Painele taikina isoon piirakkavuokaan (vuoan voi ensin voidella kevyesti öljyllä). Käännä reunat kaksinkerroin ja levitä pohjalle ensin tomaattimurskaa ja sitten täyte. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

Vaikka en yleensä pidä paksusta pohjasta ja reiluista täytteistä pizzassa, tämä vei kyllä kielen mennessään. Ja oli toivottua vaihtelua ainaiseen lättäpohjaiseen pizzaan.

3 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Olenkin etsinyt hyvää pannupizzan ohjetta jo jonkun aikaa, tämä kuulostaa ehdottomasti parhaimmalta tähän mennessä! :D Kokeiluun menee

Anonyymi kirjoitti...

Tein tätä tänään ja tykkäsin kyllä! Tosin en laittanut soijarouhetta vaan pelkkää jauhelihaa. Jauheliha-pepperoni-yhdistelmä toimi!

Zaia

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Tässä googlaillessani eksyin tänne sivulle, tosi kivoilta vaikuttaa nuo reseptisi:)

Pannupizzaa olen itse tehnyt Pirkan reseptillä http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=1912&rname=pannupizza_alla_pollo
Eli tuon pohjan ohje on aika lailla sama kuin tuo sinun kirjoittamasi, mutta ilman öljyä. Lopputulosta ovat kaverinikin kehuneet rossomaiseksi :)

Johanna