torstaina, kesäkuuta 7

Napostelumantelit

  • 250 g kuorittuja manteleita
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • n. 10 tuoretta basilikan lehteä

Paahda manteleita kuumalla pannulla öljyssä, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Ripottele päälle hieman suolaa ja lisää sitten tomaattipyrettä (jota kannattaa ehkä hieman notkistaa vedellä ettei se jää klimpeiksi kuten minulla). Lisää lopuksi vielä joukkoon silputtua basilikaa, sekoita ja tarjoile.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Nämähän vaikuttavat hauskoilta napopaloilta! Ehkä hassu kysymys, mutta jäikö tomaatti kovin möhnäksi pinnalle eli servettejä tarvitaan varmasti, jos ja kun sormin syö?

Aissa kirjoitti...

Tomaattipyre ei jäänyt möhnäiseksi vaan kuivui mantelien pintaan tai sitten kerääntyi klimpeiksi, jotka myös kuivuivat joten sotkua mantelien syömisestä ei synny. Olivat kyllä herkullisia telkkarinaposteltavia ja olin yllättynyt kuinka paljon mantelin maku voi muuttua kun sen paahtaa...